Φετουτσίνι με σος αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τις  καλές ιδιότητες του αβοκάντο τις ξέρεις ήδη! Σε αυτή τη συνταγή εκμεταλλευόμαστε τα καλά του λιπαρά για μια κρεμώδη συνταγή με πολλή γεύση!

Συστατικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • μια χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 340 γραμμ. φετουτσίνι ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα φετουτσίνι σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισέ τα καλά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
  • Βάλε στο μίξερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
  • Χτύπα τα ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα.
  • Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σος και πρόσθεσε λίγο από το νερό τους για να αραιώσεις τη σος όσο επιθυμείς.
  • Σέρβριρε αμέσως.

Tip

Αντί για φετουτσίνι μπορείς να βάλεις σπαγγέτι ολικής άλεσης ή άλλο μακρύ ζυμαρικό!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164