Φουσίλι με κρέμα πιπεριάς

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα ψητής πιπεριάς και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 βαζάκι (350 gr) ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 gr φουσίλι
  • 2 κ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το λιωμένο σκόρδο και τσιγάρισέ το για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε στο κατσαρολάκι τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά όσο είναι ακόμα ζεστά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό και επανάφερε τα φουσίλι στη στεγνή κατσαρόλα.
  • Ρίξε τη σάλτσα πιπεριάς στα φουσίλι, ανακάτεψε καλά και αν χρειαστεί πρόσθεσε και λίγο από το βραστό νερό για να απλωθεί καλύτερα η σάλτσα.
  • Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό το πιάτο με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164