Λαχταριστά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα ψητής πιπεριάς και παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 βαζάκι (350 gr) ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 gr φουσίλι
- 2 κ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για περίπου πέντε λεπτά.
- Ρίξε και το λιωμένο σκόρδο και τσιγάρισέ το για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Πρόσθεσε στο κατσαρολάκι τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά όσο είναι ακόμα ζεστά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό και επανάφερε τα φουσίλι στη στεγνή κατσαρόλα.
- Ρίξε τη σάλτσα πιπεριάς στα φουσίλι, ανακάτεψε καλά και αν χρειαστεί πρόσθεσε και λίγο από το βραστό νερό για να απλωθεί καλύτερα η σάλτσα.
- Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό το πιάτο με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ