Φουσίλι με λεμονάτο κοτόπουλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ψητό μπρόκολο, κοτόπουλο και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
  • 3 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 350 gr φουσίλι
  • 3 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα + περισσότερη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς.
  • Άλειψε το κοτόπουλο με δύο κουταλιές λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 45 με 55 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το μπρόκολο με δύο κουταλιές λάδι και ¼ κουταλάκι αλάτι και 15 λεπτά πριν βγάλεις το κοτόπουλο, πρόσθεσε το μπρόκολο στο ταψί.
  • Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, άφησέ το να σταθεί για πέντε λεπτά και έπειτα κόψε σε μικρές μπουκιές.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλάτι.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά, διατηρώντας το νερό και μετάφερέ τα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρόσθεσε και ¼ φλιτζανιού από το βραστό νερό και μισό φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και το κοτόπουλο με το μπρόκολο, αλατοπιπέρωσε, ανακάτεψε και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164