Λαχταριστά φουσίλι με ζουμερά ντοματίνια και τραγανά κολοκυθάκια με άρωμα βουτύρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φουσίλι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
- 500 gr ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/3 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φουσίλι για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια με το αλατοπίπερο.
- Μετά από πέντε λεπτά πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
- Σούρωσε τα φουσίλι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ξαναβάλε το τηγάνι στην φωτιά, πρόσθεσε τα φουσίλι και το βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ