Χειροποίητο σπαγγέτι για απόλαυση και υγεία! Είναι από τα χεράκια σου και θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο κανένα έτοιμο ζυμαρικό εμπορίου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και μια πρέζα αλάτι
- Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας γύρισε το μείγμα και κάνε μια λακουβίτσα στη μέση και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι
- Χτύπησε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι και σιγά, σιγά ενσωμάτωσε το αλεύρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
- Ζύμωσε με τα χέρια σου για 10 περίπου λεπτά να γίνει μαλακή και αφράτη. Πασπάλισε με λίγο σιμιγδάλι ακόμη για να μην κολλάρι η ζύμη και τύλιξε σε πλαστική μεμβράνη
- Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Άνοιξε σε φύλλο και κόψε στο αγαπημένο σου πλάτος και σχήμα. Μια μηχανή ζυμαρικών θα σου λύσει τα χέρια, αλλά δεν είναι και απαραίτητη
- Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά (ανάλογα πάντα με το πάχος τους)
- Στράγγιξε και σέρβιρε με την αγαπημένη σου σος!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ