Fusilli με κουνουπίδι και προσούτο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά ζυμαρικά με καπνιστή γεύση προσούτο και κόκκινη σάλτσα κουνουπιδιού

Συστατικά

  • 4 φέτες προσούτο
  • 350 gr fusilli
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 ντομάτες κονκασέ
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
    τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το προσούτο για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι και σούρωσε τα ζυμαρικά διατηρώντας ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Βάλε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κουνουπίδι με αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις τις ντομάτες.
  • Σιγόβρασε για τρία λεπτά, με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό αν χρειαστέι, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το βασιλικό, την παρμεζάνα και πιπέρι, θρυμματίζοντας από πάνω το προσούτο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164