Αρωματικά ζυμαρικά με καπνιστή γεύση προσούτο και κόκκινη σάλτσα κουνουπιδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες προσούτο
- 350 gr fusilli
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κουνουπίδι σε φουντίτσες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 ντομάτες κονκασέ
- 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το προσούτο για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι και σούρωσε τα ζυμαρικά διατηρώντας ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Βάλε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κουνουπίδι με αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις τις ντομάτες.
- Σιγόβρασε για τρία λεπτά, με αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό αν χρειαστέι, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το βασιλικό, την παρμεζάνα και πιπέρι, θρυμματίζοντας από πάνω το προσούτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ