Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με τρυφερό κουνουπίδι και ψημένο προσούτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες προσούτο
- 340 gr fusilli
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
- αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα fussili και διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το προσούτο για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Ρίξε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρισε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά με μια πρέζα αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
- Πρόσθεσε την ντομάτα με άλλη μία πρέζα αλάτι και σιγόβρασε για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και τα ζυμαρικά με μία-μία κουταλιά από το βραστό νερό, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το φρέσκο μαϊντανό και το ψημένο προσούτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ