Ανοιξιάτικη, ελαφριά και αρωματική… αυτή είναι η μακαρονάδα που σημαίνει πως η άνοιξη είναι πια εδώ και όλα παίρνουν χρώμα και πιο έντονη μυρωδιά. Έτοιμη σε 20 λεπτά, με την ελαφριά σος της να μη σε βαραίνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 10
- 400 γρ. τοματάκια cherry
- Ελαιόλαδο
- Ένα καλό ματσάκι βασιλικό
- 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
- 1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 σκεδίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Βάλε σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ελαιόλαδο να κάψει. Πρόσθεσε το σκόρδο να δώσει άρωμα και αφού πάρει χρώμα αφαίρεσε από το τηγάνι
- Πλύνε τις ντομάτες κόψε στη μέση και πρόσθεσε στο ζεστό λάδι να αφήσουν τα υγρά τους. Ανακάτεψε απαλά, χωρίς να διαλύσεις τα ντοματάκια
- Σβήσε με το μπαλσμάμικο και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε 5-6 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα και ανακίνησε το τηγάνι
- Τέλος πρόσθεσε τα σπαράγγια για ελάχιστα λεπτά, αφού τα καθαρίσεις και κρατήσεις μόνο τις κορφούλες που είναι τρυφερές. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε και άφησε εκτός φωτιάς
- Στράγγιξε τα μακαρόνια κρατώντας 1/2 φλτιζάνι από το νερό. Γύρισε τα μακαρόνια και το νεράκι στη σαλτσούλα ντομάτας και ανακάτεψε καλά
- Πρόσθεσε μερικά μικρά, τρυφερά φυλλαράκια βασιλικό και σέρβιρε
- Μπορείς προαιρετικά να σερβίρεις με νιφάδες παρμεζάνας
Tip
Μπορείς να βάλεις το νερό από τα μακαρόνια στη σάλτσα λίγο νωρίτερα και να σιγοβράσεις για να δέσει περισσότερο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ