Πώς θα φτιάξεις italian mix μπαχαρικών για τα φαγητά σου
Κάθε φορά ακούς για διάφορες παραλλαγές μπαχαρικών που θα δώσουν τέλεια γεύση στα φαγητά σου. Italian herbs, tamarind paste και πολλά άλλα. Ποιος όμως μπήκε ποτέ στη διαδικασία να σου εξηγήσει πως να τα ετοιμάσεις. Μαθήματα ανάμειξης μπαχαρκών λοιπόν για τα πιο νόστιμα φαγητά. Είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για όλα τα σχεδόν τα πουλερικά και τα κρερατικά, αναδύοντας, γνώριμες μυρωδιές από τη Μεσόγειο και τη θάλασσα. Πώς θα το ετοιμάσεις:
1 κ.γ Ρίγανη
1 κ.γ Μαντζουράνα
1 κ.γ Θυμάρι
1 κ.γ Βασιλικό
1 κ.γ δενδρολίβανο
1 κ.γ φασκόμηλο
Με λίγα λόγια ό, τι φύεται απλόχερα στην ιταλική, αλλά και την ελληνική ύπαιθρο. Φύλαξε το σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά και σε σημείο που δεν το χτυπά ο ήλιος. Όταν δεις το μείγμα να χάνει το χρώμα του και τις έντονες μυρωδιές του, αντικατάστησέ το.
Μπες στον κόσμο των μπαχαρικών: Μάθημα 2ο - Σκόνη Chili
Στο μάθημα αυτό μπορούν να καθήσουν μόνο όσοι λατρεύουν τα καυτερά.
Ετοίμασε ένα mix μπαχαρικών που θα συνοδεύσει τόσο τα ψητά κρέατά σου, όσο όμως και όλα σου τα φαγητά. Το Chili mix μπορεί να υπάρχει στο τραπέζι σου για να νοστιμίσει σούπες και συνταγές λαχανικών ή κρεατικών στην κατσαρόλα. Δοκίμασέ το και αν ειλικρινά λατρεύεις την... καυτερή κουζίνα δεν θα το αποχωρίζεσαι.
Chili Σκόνη
3 κ.σ πάπρικα
1 κ.σ κύμινο σκόνη
2 κ.σ ρίγανη
1 κ.σ κόκκινο καυτερό πιπέρι ή πιπέρι καγιέν
1/2 κ.σ σκόρδο σε σκόνη
Μπες στον κόσμο των μπαχαρικών: Μάθημα 3ο - Grill mix
Η παρέα μαζεύτηκε, τα κρέατα περιμένουν στο ψυγείο και η ψησταριά είναι καθαρισμένη και γυαλισμένη.
Το Σάββατο θα κάνεις BBQ για να απολαύσεις τις ζεστές μέρες και τις γλυκιές νύχτες του καλοκαιριού. Έχεις ετοιμάσει τα κατάλληλα μυρωδικά για το κρέας σου; Αντί να βάζεις απλά ρίγανη και αλατοπίπερο, μπορείς να φτιάξεις ένα mix ιδανικό για να αναδείξει τα κρεατικά σου.
Βάλε από τα ξερά μυρωδικά σου:
1 μέρος δενδρολίβανο
1 μέρος βασιλικό
1 μέρος ρίγανη
1/2 μέρος φασκόμηλο
1/2 μέρος μέντα και θυμάρι
και 1/2 μέρος μαύρο πιπέρι
Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά, βάλε σε ένα βάζο που κλείνει καλά και φύλαξε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μέχρι την ημέρα του BBQ!
Μπες στον κόσμο των μπαχαρικών: Μάθημα 4ο - Μix μπαχαρικών για κοτόπουλο
Γιατί να αγοράσεις έτοιμα Mix μπαχαρικών, όταν μπορείς να τα ετοιμάσεις μόνη σου;
Αρκεί να μάθεις τους κατάλληλους συνδυασμούς, αλλά και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου. Πολλές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Με τον καιρό μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως κάποια μυρωδικά δένουν καλύτερα με συγκεκριμένα υλικά μαγειρικής. Για τον δικό σου ουρανίσκο. Αν θέλεις να ετοιμάσεις κοτόπουλο, είτε αυτό είναι στο gril, είτε στο φούρνο ή την κατσαρόλα, ένας πεντανόστιμος συνδυασμός μπαχαρικών για να αναδείξεις τη γεύση του είναι ο εξής:
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
Φύλαξε το mix σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά και χρησιμοποίησέ το όποτε ετοιμάζεις πιάτα με κοτόπουλο!
Μπες στον κόσμο των μπαχαρικών: Μάθημα 5ο - Μix μπαχαρικών για ψητά κατσαρόλας
Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με ζουμάκι και διάφορα λαχανικά. Ψητό κατσαρόλας, στιφάδο! Όποια και αν είναι η συνταγή σου, μπορείς να έχεις πάντα στο ντουλάπι σου το κατάλληλο μείγμα μπαχαρικών που θα απογειώσει τη γεύση του. 2-3 κουταλιές από το μυστικό σου όπλο και όλοι θα παραμιλούν με το φαγητό σου. Μην σε παραξενεύει το αλεύρι. Είναι ένας τρόπος να δέσει και να μελώσει καλύτερα το φαγητό σου, χωρίς extra κορν φλάουρ!
Βάλε λοιπόν σε ένα στεγνό βάζο:
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κ.γ ρίγανη
2 κ.γ. βασιλικο ξερό
4 1/4 κ.γ αλάτι
4 1/4 κ.γ πιπέρι
4 1/4 κ.γ σκόνη σκόρδου
4 1/4 κ.γ πάπρικα
1 κ.γ πιπέρι καυτερό (καγιέν)
2 κ.σ. σπόρους σέλερι
4 1/4 σκόνη κρεμμυδιού
2 κ.σ δενδρολίβανο
Μπες στον κόσμο των μπαχαρικών: Μάθημα 7ο - Μix μπαχαρικών για θαλασσινά
Α, τι πιο ωραίο από ψαράκι στο τηγάνι, στη σχάρα, στο φούρνο και όπως αλλιώς μπορείς να το φανταστείς. Στο μπαλκόνι, δίπλα στη θάλασσα (ιδανικά) το ψάρι και τα θαλασσινά είναι το πιο ταιριαστό φαγητό για το καλοκαίρι (και για το ουζάκι, τη μπυρίτσα!). Ένα ακόμη μυστικό μείγμα μπαχαρικών θα σε μετατρέψει σε Master Chef της κουζίνας και όλοι θα ανρρωτιούνται πως πήρε τόσο ωραίο άρωμα το μπακαλιαράκι, η τσιπούρα ή το σαγανάκι της γαρίδας σου.
Ανακάτεψε μαζι σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά:
5 κ.γ σπόρους βασιλικού
5 κ.γ μαραθόσπορος
4 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού αποξηραμένο
Ρίξε επάνω από το ψάρι σου πριν το βάλεις στη σχάρα ή το τηγάνι. Ρίξε το μείγμα μέσα στο νερό που βράζει. Πολύ καλό συστατικό για σούπες με ψάρια (Ψαρόσουπα/Κακαβιά)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ