Μια από τις πιο κλασικές και κίνκι μακαρονάδες από τη γειτονική Ιταλία. Λαχταριστή κόκκινη σάλτσα με πικάντικη αντζούγια και κάπαρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες και περασμένες από ένα σουρωτήρι
- 4 φιλέτα παστή αντζούγια καθαρισμένα και πλυμένα
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ κάπαρι
- 20 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
- ½ κ.γ σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε αλατισμένο νερό να βράσει. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες (φρόντισε να κρατούν λίγο, να είναι al dente)
- Σε ένα τηγανάκι ζέστανε το λάδι. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε τις ντομάτες. Άσε τη σάλτσα για 5 λεπτά
- Συμπλήρωσε τις αντζούγιες, τον πελτέ ντομάτα, τις ελιές και το πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη
- Ανακάτεψε τα μακαρόνια μαζί με τη σάλτσα και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ