Είναι παραδοσιακό φαγητό της Ιταλίας, που θυμίζει κάπως τα δικά μας γιουβαρλάκια. Φυσικά και εδώ οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τα λατρεμένα τους ζυμαρικα. Και συγκεκριμένα acini di pepe, τα μικρά μπιλάκια που μοιάζουν με ολόκληρους κόκκους πιπεριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι acini di pepe
- ½ κιλό κιμά
- Αλάτι, Πιπέρι
- Παρμεζάνα
- Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ζωμό κοτόπολου και πρόσθεσε το πιπέρι, το αλάτι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άφησε το ζωμό να βράσει και πρόσθεσε τα acini di pepe. Άφησε τη σούπα μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά
- Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και πλάσε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλης μπίλιας
- Όταν το νερό κοχλάζει ρίξε μέσα τα μπαλάκια του κιμά να βράσουν. Άφησε 5-10 λεπτά
- Βάλε τα μπαλάκια κιμά σε μια σουπιέρα (αν γίνεται ζεσταμένη) και περίχυσέ τα με την καυτή σούπα
- Ράντισε με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και μπόλικο ψωμί
Tip
Το νερό πρέπει να είναι πολύ καυτό και ο κιμας λεπτοκομμένος για να μην διαλύσουν τα μπιλάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ