Είναι κάτι σαν το παραδοσιακό αλ όλιο, αλλά με φρέσκα υλικά που θα βρεις άφθονα τέτοια εποχή! Τα φρέσκα φύλλα σκόρδου θα αρωματίσουν τα ζυμαρικά, χωρίς όμως να αφήσουν την έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ξηρού. Γρήγορη, απλή, ελαφριά και πεντανόστιμη, αυτή η μακαρονάδα έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να γίνει η αγαπημένη σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC.
- Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να κρατάνε λίγο και να είναι αυτό που λέμε al dente. Στράγγιξε και κράτησε σε ζεστό σημείο.
- Βάλε τα φύλλα σκόρδου, τα τοματάκια και το κρεμμύδι σε λαδόκολλα και σε ταψάκι. Ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο φούρνο για 12-15′ λεπτά να αρχίσουν να μαυρίζουν οι τομάτες.
- Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε μαζί με το σπαγγέτι, τη φρέσκια ρόκα (αφού την πλύνεις φυσικά) και το χυμό με το ξύσμα λεμονιού.
- Σέρβιρε το πιάτο χλιαρό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά).
Tip
Τα φρέσκα σκόρδα μοιάζουν πολύ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν δεν βρεις, βάλε στο φούρνο ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο να ψηθεί, καθάρισε και λιώσε μέρος του στο ζουμί των ψητών λαχανικών σου. Σέρβιρε τα ζυμαρικά περιχύνοντας με αυτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ