Καρμπονάρα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Καρμπονάρα: ίσως ο πιο απολαυστικός τρόπος να τρώμε το σπαγγέτι! Το φαί του φτωχού καρμπονάρου, δηλαδή του εργάτη στα ανθρακωρυχεία υπήρξε στην Ιταλία η καρμποναρα. Σήμερα απολαμβάνουμε μια παραλλαγή της.
Για να αγοράσεις εύκολα και απλά τα υλικά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Ρίξε τις σκελίδες του σκόρδου και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό.
  • Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
  • Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Tip

Πριν χρησιμοποιήσεις τα αυγά σου καλό είναι να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164