Μια εναλλακτική καρμπονάρα με πλούσια κρέμα κουνουπιδιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες:214/ μερίδα
Συστατικά
- 225γρ. πέννες
- 2φλ. νερό
- 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 5φλ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
- 3 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- 1φλ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2κ. της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3/4κ. αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 1/2φλ. βρασμένα φασόλια
- 2 κρόκοι αυγών
- Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πρόσθεσε το νερό και το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράσε το κουνουπίδι για 10 λεπτά περίπου.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία θερμότητα και μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο και τραγανό.
- Μόλις μαγειρευτεί, μετέφερέ το σε ένα χαρτί και πίεσέ το για να φύγει το λίπος.
- Στο ίδιο τηγάνι σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Μετέφερε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βρασμένο κουνουπίδι σε ένα μίξερ και χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
- Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις και λίγο νερό μέσα.
- Ανακάτεψε το μείγμα που μόλις έφτιαξες με τα αυγά και έπειτα ρίξε το σε ένα μπολ μαζί με τα ζυμαρικά, τα φασόλια και το μπέικον.
- Μετέφερε τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και ψήσε για 10 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, πασπάλισε με μαϊντανό και κόψε σε 6 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ