Διάσημη γεωργιανή λιχουδιά… Η Γεωργία φαίνεται πως φημίζεται για τα γεμιστά ζυμαρικά της. Ένα από τα πιο φημισμένα είναι το Khinkali, πουγκάκια με γέμιση από κιμά και διάφορα ζυμαρικά. Είναι εμφανίσημα, ξεχωριστά και πολύ χορταστικά. Αρκεί να έχεις υπομονή με το… δίπλωμα για να είναι τα πουγκάκια σου εκτός από νόστιμα και πολύ εμφανίσημα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 120 γρ. χοιρινό κιμά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- 1 κ.γ. ξηρό δυόσμο (Ιδανικά καλό είναι να βάλεις fenugreek, ινδικό μυρωδικά που θα βρεις σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα)
- Μια πρέζα μπούκοβο (νιφάδες, σπόρους καυτερής πιπεριάς)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι και 2/3 του φλιτζανιού χλιαρό νερό σε ένα μπολ να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
- Μετάφερε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε να γίνει λεία και μαλακή. Τύλιξε σε πλαστικήμεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 40 λεπτά
- Στο μεταξύ ανάμειξε τον κιμά με το κόλιαντρο, τον δυόσμο, το μπούκοβο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε και άφησε στην άκρη
- Βγάλε τη ζύμη και μοίρασε σε 12-14 μπαλάκια. Με έναν πλάστη άνοιξε σε στρογγυλά φυλλαράκια διαμέτρου 15cm περίπου
- Βάλε περίπου 2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και ανασήκωσε με τα δάκτυλα τα πλαϊνά, διπλώνοντας κυκλικά για να σχηματίσεις τις χαρακτηριστικές “δίπλες” από το πουγκάκι
- Αφού ολοκληρώσει τις δίπλες πίεσε τη ζύμη στο κέντρο πάνω από τη γέμιση να κλείσει καλά και να σφραγίσει τον κιμά στο εσωτερικό. Συνέχισε με όλα τα φυλλαράκια
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνε τα πουγκάκια σου σε δόσεις για περίπου 8 λεπτά να μαλακώσουν και να ψηθεί η γέμιση
- Θα ξέρεις πως είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να επιπλέουν στην κατσαρόλα σου. Στράγγιξε και σέρβιρε ζεστά με μπόλικο πιπεράκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ