Κοφτό μακαρονάκι με κεφτεδάκια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό comfort food με κόκκινη σάλτσα και έξτρα παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • ¼ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ. σούπας λάδι
  • ½ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 350 gr μακαρονάκι κοφτό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τις ντομάτες κονκασέ μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε το αυγό χτυπημένο, την κρέμα γάλακτος και τον κιμά και με τα χέρια άρχισε να πλάθεις το μείγμα και να σχηματίζεις περίπου 24 μπαλάκια.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντάς τα τακτικά πλευρά για πέντε λεπτά και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για πέντε λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ. το αλατοπίπερο και την πάπρικα και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα το πολύ 10 λέπτα.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το μακαρονάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα σουρώσεις ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά.
  • Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164