Ένα ζυμαρικό γίγας γεμάτο με υπέροχη κρέμα τυριού και σάλτσα ντομάτας… Μια μπουκιά ζυμαρικού, τυριού και σάλτσας ντομάτας που θα σε κάνει να αισθανθείς συναισθήματα ολοκλήρωσης στο φαγητό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 18 τεράστια κοχύλια
- Ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 110 γρ. φρέσκο chorizo λιωμένο
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φλτιζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ricotta
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα κοχυλάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, στράγγιξε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
- Στο μεταξύ ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το chorizo σοτάροντας για 5 λεπτά περίπου. Στράγγιξε από το περιτό λίπος και γύρισε το τηγάνι στο μάτι
- Πρόσθεσε τώρα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει για περίπου 10 λεπτά
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε μια λαμαρίνα
- Ανάμειξε το σπανάκι με τα τυριά και το ασπράδι σε ένα μπόλ και αλατοπιπέρωσε
- Άπλωσε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας στο ταψάκι
- Γέμισε τα κοχυλάκια με το τυρί και στρώσε επάνω στο ταψάκι.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από τα κοχυλάκια σκέπασε με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε για 30 λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Άφησε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ