Εναλλακτική bolognese με κοχυλάκι και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 2 κ. σούπας αλεύρι
- 2 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 συσκευασία ντοματοπολτού
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 φλ. cheddar τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράσε το κοχυλάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, καβούρδισε τον κιμά για πέντε λεπτά και αφαίρεσέ τον από το σκεύος.
- Τσιγάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε σταδιακά τον ζωμό και τον ντοματοπολτό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε το κοχυλάκι, τον κιμά και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου δυο λεπτά, ώστε να ανακατευτούν με την σάλτσα.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά, αλατοπιπέρωσε καλά το φαγητό και ανακάτεψε το cheddar για δύο λεπτά μέχρι να λιώσει.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ