Λαχταριστά ζυμαρικά με κρέμα από πέστο σπανάκι και ζουμερά ψητά ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά:
- 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Για το πέστο:
- 2 φλ. baby σπανάκι
- 1 1/2 φλ. μπρόκολο σε φουντίτσες
- 1 1/2 φλ. βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε το σπανάκι με το μπρόκολο και τον βασιλικό.
- Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο για πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών για άλλο ένα λεπτό.
- Ανακάτεψε το αλεύρι στο τηγάνι για ένα λεπτό να καβουρδιστεί με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον ζωμό κοτόπουλου.
- Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε στην κρέμα το πέστο και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
- Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά για δύο λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και ανακάτεψε την μοτσαρέλα με την παρμεζάνα μέχρι να λιώσουν.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με τα ψητά ντοματίνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ