Λαχταριστά ζυμαρικά Mac and Cheese με δύο τυριά στον φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 gr κοφτό μακαρονάκι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 2 μεγάλα κουτιά γάλα εβαπορέ
- 3 φλ. cheddar τριμμένο
- 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι με την πάπρικα και στην σκόνη κρεμμυδιού για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για τέσσερα λεπτά, για να μην σβολιάσει.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και πρόσθεσε δύο φλιτζάνια cheddar και την παρμεζάνα.
- Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά με μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρεσε το μείγμα σε έξι πυρίμαχα μπολάκια φούρνου ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο cheddar και βάλε το σκεύος στον φούρνο.
- Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ