Κριθαράκι κοκκινιστό χωρίς κρέας είναι μια πολύ… ελληνική επιλογή για ένα υπέροχο μεσημεριανό πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη ή μία κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γλυκού τοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
- Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι.
- Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και την κανέλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε και το βραστό νερό.
- Βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα.
Tip
Εάν η φρέσκια ρίγανη σου πέφτει... βαριά σέρβιρε με λίγο φρέσκο μαϊντανό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ