Κριθαράκι με λουκάνικο και μπρόκολο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικό και απολαυστικό κριθαρότο με λουκάνικο από κοτόπουλο και τρυφερό μπρόκολο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο από κοτόπουλο
  • 2 μικρά κεφάλια μπρόκολο σε φουντίτσες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες, ριξ’ το στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε το μπρόκολο με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το σκόρδο με το κριθαράκι και σοτάρισε για άλλο ένα με δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου στα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακάτεψε την παρμεζάνα, συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164