Λαχταριστό κριθαράκι με πανσέτα και κρέμα παρμεζάνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 110 gr πανσέτα καπνιστή
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1 3/4 φλ. κριθαράκι
- 2 1/2 φλ. νερό
- 1 1/2 φλ. γάλα
- 1/4 φλ. μαϊντανός
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε την πανσέτα κομμένη σε κύβους.
- Τσιγάρισε την πανσέτα για περίπου ένα λεπτό και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και ψήσε για περίπου έξι λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το κριθαράκι και καβούρδισε με τα υπόλοιπα υλικά για δύο λεπτά.
- Ρίξε και το νερό, τρίβοντας το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα λίπη και πρόσθεσε το γάλα και αλατοπίπερο.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου δέκα λεπτά.
- Μόλις το ριζότο χυλώσει, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ