Φτιάξε λαχταριστό και πανεύκολο κριθαρότο καρμπονάρα ειδικά όταν η περίσταση απαιτεί ένα γρήγορο αλλά πλούσιο πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- μισό μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο θυμάρι
- 1 3/4 φλιτζ. κριθαράκι
- 2,5 φλιτζ. νερό + όσο χρειάζεται ακόμη
- 1,5 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3/4 κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια μεγάλη κατατσαρόλα με χονδρό πάτο σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίξε την πανσέτα και σώταρε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε το κρεμύδι και το θυμάρι και σώταρε ανακατεύοντας να μην κολλήσουν, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 5-6 λεπτά.
- Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε να αρχίσει να καφετίζει για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίξε τα 2,5 φλιτζάνια νερό και ανακάτεψε καλά να ξεκολλήσει το κριθαράκι που τυχόν κόλλησε στον πάτο της κατσαρόλας με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι, ανακάτεψε και άφησε να πάρουν μια βράση.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις και ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει το κριθαράκι, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (μπορεί να χρειαστείς λίγο νερό παραπάνω ανάλογα με το κριθαράκι που χρησιμοποιείς, οπότε ρίχνε 2 κουταλιές της σούπας τη φορά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του το κριθαράκι και να μαλακώσει αλλά και να γίνει κρεμώδες το μίγμα).
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
- Αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται και σέρβιρε.
Tip
Αντί για πανσέτα μπορείς να βάλεις καπνιστό μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ