Πεντανόστιμο κριθαράκι με κρέμα παρμεζάνας αρωματισμένη με θυμάρι, μανιτάρια και σπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. κριθαράκι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 230 gr μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1 γλυκό κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 2 κ. σούπας αλεύρι
- 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 φλ. σπανάκι κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ το.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισε ανακατεύοντας για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις το ζωμό λαχανικών και ανακατέψεις έντονα για δύο λεπτά για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
- Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και άφησε την κρέμα να πήξει για δύο λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, ρίξε το κριθαράκι στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και μαγείρεψε για τρία ακόμη λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ