Τα λαζάνια θα γίνουν ένα νόστιμο πυργάκι από φρέσκα λαχανικά, διάφορα τυριά και μυρωδικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 250 γρ. κολοκυθάκια
- 250 γρ. μελιτζάνες
- 500 γρ. τυρί ricotta
- 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο
- 500γρ. λαζανια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 ματσάκι χοντροκομμένο βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε όλα τα λαχανικά σου σε μικρά κομμάτια
- Βάλε σε ένα μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα, το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και το μοσχοκάρυδο
- Λάδωσε ένα ταψί και στρώσε τα λαζάνια, φροντίζοντας να καλύψεις καλά τον πάτο
- Από πάνω άπλωσε μια στρώση λαχανικών, αλατοπιπέρωσε και άπλωσε λίγο από το σκόρδο και το βασιλικό. Ράντισε με ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια άπλωσε το μισό μείγμα τυριών να πάει παντού και επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Λαζάνια, λαχανικά, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο και βασιλικό και ελαιόλαδο
- Σκέπασε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περίχυσε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Στρώσε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και περίχυσε με το κρεσί
- Σκέπασε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και κάνε μερικές τρύπες για να κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στο φαγητό
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 5-6 λεπτά πριν βγάλεις το ταψί, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ