Λαζάνια με βασιλικό και ricotta

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα την ετοιμάσεις εύκολα. Η σάλτσα της μοιάζει πολύ με της μπεσαμέλ, αλλά είναι πλούσια σε τυρί ricotta και παρμεζάνα…

Συστατικά

  • 500 γρ λαζάνια
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Αλάτι/Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ φρέσκο βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι τυρί ricotta
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ολόκληρα τα φύλλα λαζάνια, βάλε νερό να βράσει. Βγάλε τα ζυμαρικά σου όταν είναι al dente και στέγνωσε προσεκτικά σε μια πετσέτα κουζίνα
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να πάρει το αλεύρι σου λίγο χρώμα
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα σου (όπως η μπεσαμέλ)
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο, το τυρί και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας
  • Προθέρμανε το φούρνο στου 200 βαθμούς
  • Σε ένα λαδωμένο ταψί (που να ταιριάζει με το μήκος 1 ή 2 ζυμαρικών στη σειρά) στρώσε μια σειρά λαζάνια και μια λεπτή στρώση από την κρέμα σου
  • Ράντισε με λίγη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό
  • Συνέχισε να στρώνεις τα υλικά σου τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας, παρμεζάνα και βασιλικό
  • Ψήσε για 20 λεπτά και σέρβιρε το ζεστό

Tip

Μην παραβράσεις τα λαζάνια σου γιατί θα διαλύονται στο σερβίρισμα

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164