Λεμονάτη γαριδομακαρονάδα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει συστάσεις… είναι απλά μια σκανδαλιστική απόλαυση! Ετοίμασέ την μόνη σου, σχετικά εύκολα και γρήγορα!

Συστατικά

  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Κράτησε τα κελύφη της γαρίδας
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 300 γρ. λινγκουίνι λεπτά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες να μαριναριστούν. Αλατοπιπέρωσε
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κελύφη της γαρίδας και το κρεμμύδι, σκέπασε με νερό και άσε να βράσουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στράγγιξε  να κρατήσεις το ζωμό και πέταξε τα κελύφη
  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και αλάτισε. Βράσε τα λινγκουίνι σύμωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα κατεβάσεις από τη φωτιά 2 λεπτά νωρίτερα…
  • Στράγγιξε και κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό, χώρια από τα μακαρόνια
  • Ζέστανε ένα τηγανάκι πρόσθεσε τις γαρίδες να καραμελώσουν για 3 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και πρόσθεσε την μαρινάδα στο σκεύος
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 φλτιζάνι από το ζωμό και το νερό από τα λινκουίνι και σιγόψησε να μειωθεί η σάλτσα στο μισό
  • Πρόσθεσε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τον μαϊντανό και ανακάτεψε
  • Σέρβιρε μαζί με τα μακαρόνια και τις γαρίδες

Tip

Γαρίδα που μυρίζει θάλασσα! Είναι όμως φρέσκια; Μυστικά για να μην την "πατήσεις"... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164