Λαχταριστό πιάτο με κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία λινγκουίνι
- 3 1/2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 8 νήματα κρόκου Κοζάνης
- 3/4 φλ. γάλα
- 100 gr + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές τους και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ρίξε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισέ τα για δύο με τρία λεπτά και αλάτισέ τα.
- Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε την επιφάνειά του για να ξεκολλήσουν τα υλικά.
- Βράσε για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε στο τηγάνι το βραστό νερό μαζί με τα νήματα κρόκου Κοζάνης και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε και τις γαρίδες και συνέχισε το μαγείρεμα για δύο λεπτά ακόμη.
- Τέλος, ρίξε και τα λινγκουίνι στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ