Λαχταριστή pasta με κόκκινη σάλτσα και τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
- 2/3 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
- 4 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 450 gr λινγκουίνι
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο, αλατοπιπέρωσέ το και ψήσε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου δύο λεπτά.
- Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι και ανακάτεψε ξύνοντας τη βάση με μια ξύλινη κουτάλα.
- Πρόσθεσε και το δενδρολίβανο και τη σάλτσα ντομάτας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα λινγκουίνι και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε λίγο-λίγο όσο νερό χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα.
- Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ