Ωραίος, μεσογειακός συνδυασμός ψαριού με ζυμαρικό και πλούσια ντομάτα καθώς και μυρωδικά! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γραμμ. λινγκουίνι
- μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ξεπαγωμένα ή φρέσκα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ρίζα μάραθου καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 6 σκελίδες φρέσκου σκόρδου λιωμένες
- 1 κ.σούπας κάπαρη
- 2 κονσέρβες τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγο δυόσμο ξερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στράγγισέ τα και κράτα 1/4 του φλιτζανιού από το νερό τους. Άφησέ τα στην άκρη.
- Αλατοπιπέρωσε το ψάρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη μία κουταλιά ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε το ψάρι και ψήσ’ το για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Βγάλε το ψάρι από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει. Διάλυσε την ψίχα του ψαριού σε μικρά κομμάτια.
- Ρίξε στο τηγάνι την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μάραθο.
- Μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, την κάπαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο και το βασιλικό, την ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας και το νερό από τα ζυμαρικά.
- Άφησε να πάρει βράση και μετά άφησέ το να βράζει για 8 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Πρόσθεσε το ψάρι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε με μαϊντανό.
Tip
Χρησιμοποίησε όποιο λευκό, φιλεταρισμένο ψάρι επιθυμείς, όπως γλώσσα, γατόψαρο κ.λπ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ