Μια ιδιαίτερη και ζουμερή συνταγή που θα λατρέψεις.
Θερμίδες: 250/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. κοφτό μακαρονάκι, άβραστο
- Μαγειρικό σπρέι
- 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1/4κ. γλυκού μουστάρδα
- 1/4κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- 60γρ. τυρί κρέμα
- 2φλ. τυρί τσένταρ με λίγα λιπαρά
- 1/3φλ. τρίμμα ψωμιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα στράγγιξέ τα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε μέσα το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά.
- Πρόσθεσε μέσα τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, τα δύο πιπέρια και συνέχισε να τα ανακατεύεις.
- Μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε μέσα το τυρί κρέμα και 1+1/3φλ. τσένταρ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
- Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, ανακάτεψε καλά κι έπειτα ρίξε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.
- Πασπάλισε από πάνω με το υπόλοιπο τσένταρ και με τρίμμα ψωμιού και ψήσε για 20 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ