Mac & Cheese φούρνου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη και ζουμερή συνταγή που θα λατρέψεις.

Θερμίδες: 250/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. κοφτό μακαρονάκι, άβραστο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1/4κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 60γρ. τυρί κρέμα
  • 2φλ. τυρί τσένταρ με λίγα λιπαρά
  • 1/3φλ. τρίμμα ψωμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα στράγγιξέ τα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε μέσα το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά.
  • Πρόσθεσε μέσα τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, τα δύο πιπέρια και συνέχισε να τα ανακατεύεις.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε μέσα το τυρί κρέμα και 1+1/3φλ. τσένταρ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, ανακάτεψε καλά κι έπειτα ρίξε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.
  • Πασπάλισε από πάνω με το υπόλοιπο τσένταρ και με τρίμμα ψωμιού και ψήσε για 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164