Mac ‘n Cheese με πέστο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοχυλάκι με κρέμα cheddar και σάλτσα πέστο

Συστατικά

  • 300 gr κοχυλάκι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 1/2 φλ. λευκό cheddar
  • 1/4 φλ. πέστο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και άφησέ στην άκρη.
  • Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγά- σιγά άρχισε να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το υγρό χωρίς σβόλους.
  • Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και άφησέ το πέντε λεπτά να πήξει.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το cheddar λίγο- λίγο και μόλις λιώσει πρόσθεσε το πέστο και το αλατοπίπερο.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και το κοχυλάκι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164