Μακαρονάδα Alfredo με τριπλό λεμόνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν σου αρέσει το λεμόνι θα ενθουσιαστείς. Επίσης με τη χρήση του λεμονιού σπάει λίγο η έντονη αίσθηση της κρέμας και η αλφρέντο γίνεται πιο ελαφριά στο στόμα!

Συστατικά

  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 4 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο
  • ένα πακέτο λιγκουίνι ή φετουτσίνι
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μισό κουταλάκι αλάτι +λίγο ακόμη
  • μια πρέζα πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ψιλοκομμένο άνιθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Πάρε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
  • Κόψε τα λεμόνια στα τέσσερα.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράσε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  • Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σώταρε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάλε τα και μόλις κρυώσουν ξεζούμισέ τα και πέτα τα φλούδια.
  • Βάλε στο τηγάνι που είχες τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.
  • Ρίξε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Βγάλε από τη φωτιά.
  • Κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σούρωσέ τα.
  • Βάλε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κράτησες σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε να λιώσει το τυρί.
  • Ρίξε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το ξύσμα και τον άνιθο.
  • Αλατοπιπέρωσε εάν χρειάζεται και σέρβιρε.

Tip

Λίγος ψιλοκομμένος άνιθος στο σερβίρισμα θα δώσει χρώμα και άρωμα!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164