Μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας

1 ώρα και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια πιο υγιεινή συνταγή και πιο healthy προσέγγιση στην κλασική μπολονέζ.

Θερμίδες: 297/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 400γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 600ml ζωμός μοσχαριού
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 300γρ. σπαγγέτι ολικής
  • Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • Λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, 2κ. σούπας νερό και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε τον κιμά και σκόρδο και σόταρε για 3-4 λεπτά, σπάζοντας με μια κουτάλα τον κιμά.
  • Πρόσθεσε το καρότο, το κρασί και 150ml από τον ζωμό μοσχαριού και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά.
  • Έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, τον υπόλοιπο ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τον κιμά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και βράσε για 10-15 λεπτά ακόμα.
  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μοίρασε τα μακαρόνια και τον κιμά σε έξι πιάτα και ρίξε από πάνω φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164