“Πάντρεψε” τα ζυμαρικά με τα χόρτα και δημιούργησε μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- βούτυρο για τη φόρμα
- περίπου 200 γραμμ. γλυκά χόρτα,καθαρισμένα και πλυμένα
- 1,5 φλιτζ. γάλα
- 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 με 3 κ.γλυκού πιπέρι
- 2 κ.γλυκού αλάτι
- 200 γραμμ. τριμμένο πεκορίνο
- 200 γραμμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βουτύρωσε μια κουμπωτή φόρμα για cheesecake γενναία και τύλιξέ την εξωτερικά με δυο καλές στρώσεις αλουμινόχαρτο (για να μη χυθούν ζουμιά).
- Βράσε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Βγάλε τα από τη φωτιά όσο είναι ακόμη σκληρά (δηλαδή al dente) γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.
- Λίγο πριν τα αποσύρεις ρίξε μέσα και τα χόρτα να πάρουν μια βράση.
- Στράγγιξέ τα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ψιλόκοψε τα χόρτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και το γάλα με αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα από τα τυριά και τα χόρτα.
- Ρίξε και τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τα μακαρόνια στη φόρμα και πασπάλισέ την με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήσε για περίπου 1 ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει και να δέσουν τα μακαρόνια.
- Αν ροδίσει πολύ γρήγορα το τυρί, σκέπασε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να σταθεί.
- Ξεκούμπωσε τη φόρμα και με προσεκτικές κινήσεις βάλε την μακαρονόπιτα σε πιατέλα.
Tip
Για έξτρα άρωμα προτίμησε ένα πεκορίνο με πιπέρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ