“Πάντρεψε” τα ζυμαρικά με τα χόρτα και δημιούργησε μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- βούτυρο για τη φόρμα
- περίπου 200 γραμμ. γλυκά χόρτα,καθαρισμένα και πλυμένα
- 1,5 φλιτζ. γάλα
- 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 με 3 κ.γλυκού πιπέρι
- 2 κ.γλυκού αλάτι
- 200 γραμμ. τριμμένο πεκορίνο
- 200 γραμμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βουτύρωσε μια κουμπωτή φόρμα για cheesecake γενναία και τύλιξέ την εξωτερικά με δυο καλές στρώσεις αλουμινόχαρτο (για να μη χυθούν ζουμιά).
- Βράσε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Βγάλε τα από τη φωτιά όσο είναι ακόμη σκληρά (δηλαδή al dente) γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.
- Λίγο πριν τα αποσύρεις ρίξε μέσα και τα χόρτα να πάρουν μια βράση.
- Στράγγιξέ τα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ψιλόκοψε τα χόρτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και το γάλα με αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα από τα τυριά και τα χόρτα.
- Ρίξε και τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τα μακαρόνια στη φόρμα και πασπάλισέ την με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήσε για περίπου 1 ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει και να δέσουν τα μακαρόνια.
- Αν ροδίσει πολύ γρήγορα το τυρί, σκέπασε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να σταθεί.
- Ξεκούμπωσε τη φόρμα και με προσεκτικές κινήσεις βάλε την μακαρονόπιτα σε πιατέλα.
Tip
Για έξτρα άρωμα προτίμησε ένα πεκορίνο με πιπέρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ