Η καλύτερη μακαρονοσαλάτα με τόνο που έχεις φάει, με μια ιδιαίτερη, μεσογειακή βινεγκρέτ γεμάτη αρώματα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζ. ριγκατόνι ή άλλα μικρά ζυμαρικά
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
- μισό φλιτζ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζ. μαγιονέζα (+αν χρειαστεί λίγη ακόμη)
- Για τη βινεγκρέτ ρίγανης
- 2,5 κ.σούπας ξύδι
- 1,5 κ.σούπας ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι +λίγο ακόμη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1,5 κ.σούπας πάστα ελιάς
- 2 κ.σούπας παρμεζάνα τριμένη
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
- 1,5 φλιτζ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε τη βινεγκρέτ: Βάλε όλα τα υλικά της βινεγκρετ σε βάζο με καπάκι και χτύπησέ τα καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Κράτησε 5 κουταλιές από τη βινεγκρέτ για τη συνταγή και την υπόλοιπη κράτησέ την στο ψυγείο για την επόμενη σαλάτα σου.
- Βράσε τα ζυμαρικά σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό (αλ ντέντε), σούρωσέ τα (αλλά κράτα το νερό) και ξέπλυνέ τα.
- Βάλε τον αρακά σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και βύθισέ τον για 1-2 λεπτά μέσα στο καυτό νερό από τα μακαρόνια. Σούρωσέ τον και άφησέ τον να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη μαγιονέζα με τις 5 κουταλιές της βινεγκρέτ.
- Άδειασε τις κονσέρβες του τόνου σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Με ένα πιρούνι διάλυσε τον τόνο.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το σέλερι, το κρεμμυδάκι και τον αρακά.
- Βάλε τη μαγιονέζα και ανακάτεψε απαλά να ανακατευτούν τα υλικά.
- Λίγο πριν σερβίρεις, πρόσθεσε την τομάτα, τις ελιές και τον μαϊντανό και ανακάτεψε ξανά, για να μη βγάλει ζουμιά η τομάτα.
Tip
Πασπάλισε με λίγο έξτρα μαϊντανό ή φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ