Εναλλακτικά πεντανόστιμα λαζάνια με τορτίγιες και κιμά κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 kg κιμάς κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας σκόνη chili
- 2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα φασόλια μαυρομάτικα
- 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 8 τορτίγιες
- 1 1/2 φλ. cheddar
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου με το chili, το κύμινο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Ψήσε τον κιμά για πέντε λεπτά μέχρι να σκουρύνει και έπειτα ρίξε τα φασόλια, το καλαμπόκι και την ντομάτα με μπόλικο αλάτι και βράσε ανακατεύοντας για περίπου πέντε λεπτά.
- Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο λάδι και κόψε τις τορτίγιες στη μέση ή σε τέταρτα, ώστε να μπορείς να τις στρώσεις στο πυρέξ.
- Άρχισε να στήνεις τα λαζάνια τοποθετώντας στη βάση τορτίγιες, από πάνω κιμά και μετά τριμμένο τυρί, μέχρι να δημιουργήσεις αρκετές στρώσεις και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ