Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, με πιπεριές και ελιές. Μια μακαρονάδα καλοκαιρινή και ελαφριά με λιγοτερες από 350 θερμίδες.

Συστατικά

  • 180 γρ καθαρισμένες αγκινάρες
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 360 γρ καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (ή κύβο κοτόπουλου)
  • ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 200 γρ πιπεριές φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
  • ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες βράσε της σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτες σε κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σόταρε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
  • Πρόσθεσε λίγο νερό, τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και άφησε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές και τις πιπεριές
  • Βράσε και στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά κυβάκια φέτας

Tip

Την ώρα που σοτάρεις το κοτόπουλο μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα κάρι για νοστιμιά

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164