Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, με πιπεριές και ελιές. Μια μακαρονάδα καλοκαιρινή και ελαφριά με λιγοτερες από 350 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 180 γρ καθαρισμένες αγκινάρες
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 360 γρ καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (ή κύβο κοτόπουλου)
- ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ.σ ρίγανη
- 200 γρ πιπεριές φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
- ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
- ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κυβάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες βράσε της σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτες σε κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σόταρε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
- Πρόσθεσε λίγο νερό, τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και άφησε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές και τις πιπεριές
- Βράσε και στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά κυβάκια φέτας
Tip
Την ώρα που σοτάρεις το κοτόπουλο μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα κάρι για νοστιμιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ