Νιόκι στο φούρνο με αρακά και ζαμπόν

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
7
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά νιόκι φούρνου με λευκή σάλτσα αρακά και καπνιστό ζαμπόν σοτέ με παρμεζάνα

Συστατικά

  • 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 120 gr καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
  • 3 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 60 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει βύθισε τα νιόκι και μόλις αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια, αφαίρεσέ τα.
  • Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το ζαμπόν.
  • Αφαίρεσε το ζαμπόν από το τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε μέχρι να μειωθεί ο όγκος κατά 1/3.
  • Πρόσθεσε τα 60 gr παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τα νιόκι και το μισό αρακά και ανακάτεψε για ένα λεπτό στη φωτιά.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ρηχό ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σέρβιρε με τον υπόλοιπο αρακά, τα φύλλα βασιλικού και έξτρα παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164