Λαχταριστά νιόκι με αρακά, τυριά και ζαμπόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 250 gr ζαμπόν σε κύβους
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 φλ. ζψμός κοτόπουλου
- 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
- 1 φλ. αρακάς
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. σκληρό τυρί Δανίας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ζέστανε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τους κύβους ζαμπόν και το θυμάρι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να σκουρύνει το κρέας ελαφρώς.
- Ρίξε και το ζωμό κοτόπουλου με 3/4 του φλιτζανιού νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τα νιόκι, ανακάτεψε καλά, κάλυψε με το καπάκι και άφησε να βράσουν για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά, πρόσθεσε τον αρακά και την κρέμα γάλακτος με αλατοπίπερο και πασπάλισε με το τριμμένο τυρί όλη την επιφάνεια.
- Ψήσε στο γκριλ για τρία λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ