Λαχταριστά noodles με αρωματική μπεσαμέλ, ψιλοκομμένα λαχανικά και κοτόπουλο σοτέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα noodles:
- 340 gr noodles αυγού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε μικρά κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1/4 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη σάλτσα:
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού ξερός μαϊντανός
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο και σοτάρισε το σκόρδο για περίπου ένα λεπτό.
- Ρίξε το αλεύρι και καβούρδισέ το για δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι, τον μαϊντανό και τη σκόνη κρεμμυδιού.
- Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα, πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησέ τη στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα καλά.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και αλτοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
- Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρισε για τρία λεπτά ανακατεύοντας.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι.
- Σοτάρισε τα λαχανικά για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε το θυμάρι.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τη σάλτσα, τα noodles, το κοτόπουλο και την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ