Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να συνδυάσεις αρακά με ζυμαρικά σαν ένα είδος πέστο σου έχουμε αυτή την εβδομάδα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γραμμ. παπαρδέλες
- μισό κιλό αποψυγμένο αρακά
- 3/4 φλιτζ. τυρί ρικότα
- 1 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στο μεσοδιάστημα βάλε στο μίξερ τον αρακά να τον ψιλοκόψεις χωρίς να τον λιώσεις.
- Πρόσθεσε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι και χτύπα ελάχιστα.
- Σούρωσε τα μακαρόνια κρατώντας περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το νερό τους.
- Ξαναβάλτ’ α στην κατσαρόλα και ρίξε τον αρακά και το νερό που φύλαξες.
- Ανακάτεψε καλά να ζεσταθεί ο αρακάς.
- Χώρισε στα πιάτα βάζοντας λίγο τυρί στο κέντρο κάθε πιάτου, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Tip
Αντί για παπαρδέλες μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε άλλο πλατύ ζυμαρικό όπως ταλιατέλες ή λινγκουίνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ