Λαχταριστό κοχυλάκι με κρεμώδη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, λουκάνικο και μυρωδικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
- 1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες
- 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 450 gr λουκάνικο με μυρωδικά ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ντοματοπολτός
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές με τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου επτά λεπτά.
- Σούρωσε το περιττό λίπος από το τηγάνι και ρίξε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών να σοταριστούν για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.
- Άρχισε να προσθέτεις το μείγμα πιπεριάς σιγά-σιγά στο τηγάνι, μαζί με τον πολτό ντομάτας.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.
- Ανακάτεψε και την παρμεζάνα και μόλις λιώσει πρόσθεσε τον βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ