Η Barilla εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα και δημιουργεί! Ανακαλύψτε τα νέα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά Barilla.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο Παστίτσιο Barilla
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 400 γρ. σάλτσα Basilico Barilla
- 1 καρότο τριμμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μια πρέζα κανέλα και μπαχάρι
- 2 φλ. κεφαλοτύρι
- 180 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι και πιπέρι
- Για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
- Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
- Βάζουμε στον κιμά τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό και όταν είναι “al dente” τα σουρώνουμε.
- Στρώνουμε τα μισά σε ένα μέτριο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της γραβιέρας.
- Απλώνουμε από πάνω τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο τυρί.
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και δουλεύουμε με το σύρμα για να μη κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει, περίπου 6 – 7 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Tip
Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με λίγο έξτρα τριμμένο τυρί πριν το βάλουμε στο φούρνο για περισσότερη γεύση και χρώμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ