1 γιαουρτάκι στη μπεσαμέλ θα κάνει όλη τη διαφορά. Ετοίμασε παραδοσιακό παστίτσιο και κάνε μπεσαμέλ με μια μικρή παραλλαγή! Βάλε γιαουρτάκι και δύο ειδών τυριά. Υπέροχη παραλλαγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Για τη μπεσαμελ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα κρύο
- 1 γιαουρτάκι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί gruyere
- 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
- Αλάτι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες, βγάζοντας τα από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως. Σούρωσέ τα
- Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάλε το ελαιόλαδο με το αλεύρι να καβουρδιστούν και στη συνέχεια πρόσεθε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς
- Ρίξε και το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ανακάτεψε ζωηρά ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ. Πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε να λιώσουν καλά
- Κατέβασε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθσε και το κύμινο
- Εν τω μεταξύ σόταρε το κρεμμυδάκι σου σε λίγο ελαιόλαδο και καβούρδισε τον κιμά σου. Συμπλήρωσε με τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει
- Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνα και στρώσε στο ταψί
- Σκέπασε με την μπεσαμέλ και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να κάνει χρυσαφένια κρούστα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ