Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

1 γιαουρτάκι στη μπεσαμέλ θα κάνει όλη τη διαφορά. Ετοίμασε παραδοσιακό παστίτσιο και κάνε μπεσαμέλ με μια μικρή παραλλαγή! Βάλε γιαουρτάκι και δύο ειδών τυριά. Υπέροχη παραλλαγή…

Συστατικά

  • 500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Για τη μπεσαμελ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα κρύο
  • 1 γιαουρτάκι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί gruyere
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Αλάτι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες, βγάζοντας τα από τη φωτιά λίγο πριν βράσουν τελείως. Σούρωσέ τα
  • Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάλε το ελαιόλαδο με το αλεύρι να καβουρδιστούν και στη συνέχεια πρόσεθε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς
  • Ρίξε και το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ανακάτεψε ζωηρά ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ. Πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε να λιώσουν καλά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθσε και το κύμινο
  • Εν τω μεταξύ σόταρε το κρεμμυδάκι σου σε λίγο ελαιόλαδο και καβούρδισε τον κιμά σου. Συμπλήρωσε με τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει
  • Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνα και στρώσε στο ταψί
  • Σκέπασε με την μπεσαμέλ και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να κάνει χρυσαφένια κρούστα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164