Πένες με αγκινάρες και ελιές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ανοιξιάτικες πένες με αγκινάρες, αρακά και ελιές

Συστατικά

  • 6 αγκινάρες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλ. βασιλικός
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλ. αρακάς
  • 1 πακέτο πένες
  • πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τις καθαρισμένες αγκινάρες, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το λεμόνι σε φέτες και τη δάφνη.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, κλείσε με το καπάκι και άφησ ενα βράσει για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τις ελιές, τον βασιλικό, την ντομάτα και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και τον αρακά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και αφαίρεσε από το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπάλισέ το φαγητό με μπόλικο πεκορίνο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164