Ανοιξιάτικες πένες με αγκινάρες, αρακά και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αγκινάρες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1/4 φλ. βασιλικός
- 2 ντομάτες
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1/2 φλ. αρακάς
- 1 πακέτο πένες
- πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τις καθαρισμένες αγκινάρες, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το λεμόνι σε φέτες και τη δάφνη.
- Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, κλείσε με το καπάκι και άφησ ενα βράσει για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τις ελιές, τον βασιλικό, την ντομάτα και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε και τον αρακά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και αφαίρεσε από το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπάλισέ το φαγητό με μπόλικο πεκορίνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ