Κρεμώδες γεύμα με ζυμαρικά, καπνιστό σολομό και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 1 φλ. αρακάς
- 1/2 φλ. μανιτάρια
- 200 gr καπνιστός σολομός
- 1 πακέτο πένες
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξε το αλεύρι στην κατσαρόλα και τη σκόνη σκόρδου και ανακάτεψε καλά ώστε να καβουρδιστεί.
- Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει και πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Μόλις η κρέμα γίνει λεία, πρόσθεσε τα μανιτάρια (σοταρισμένα) και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα τέσσερα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Τέλος, πρόσθεσε το σολομό σε κομμάτια και άσε για άλλα δύο λεπτά στη φωτιά.
- Σέρβιρε με τις πένες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και extra τριμμένο τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ