Πένες με κολοκύθα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά με άρωμα φθινοπώρου και λουκάνικο

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας και 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 500 gr λουκάνικο “μαδημένο”
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης ξερό
  • 2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλ. κολοκύθα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/8 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr πένες
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε το μαδημένο λουκάνικο μέχρι να καβουρδιστεί.
  • Μετάφερε το λουκάνικο σε ένα πιάτο, σκούπισε το λίπος από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τη δάφνη, το φασκόμηλο και το κρασί και βράσε για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και την κολοκύθα και συνέχισε να βράζεις για τρία λεπτά.
  • Επίστρεψε το λουκάνικο στο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε και την κρέμα γάλακτος.
  • Αλατοπιπέρωσε τα υλικά, πρόσθεσε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και σιγόβρασε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να “δέσει”.
  • Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό.
  • Σέρβιρε με την τριμμένο παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164