Φρέσκα ζυμαρικά από τα χεράκια σου, συναντούν δροσερή σος πέστο! Ένα πιάτο για να χορτάσεις, να φροντίσεις τη σιλουέτα σου και να κάνεις οικονομία απολαυστικά.
ΚΟΣΤΟΣ: 2,32€/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
290 θερμίδες
Συστατικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. αλεύρι ολικής
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βαζάκι έτοιμη σάλτσα πέστο
- Tριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε και τους δύο τύπους αλεύρι και ανακάτεψε. Κράτησε 1 φλιτζάνι για το ζύμωμα
- Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε πάγκο εργασίας, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε τα αυγά. Δούλεψε να ενσωματώσει όλο το αλεύρι σε μια ζύμη
- Τώρα συμπλήρωσε το αλεύρι που κράτησε για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη σου. Άφησε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Πέρασε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη από την ειδική μηχανή ζυμαρικών. Αν δεν έχεις μπορείς φυσικά να τα ανοίξεις με έναν πλάστη. Άφησε πάλι τα φύλλα να ξεκουραστούν 10 λεπτά
- Πέρασε ξανά από τη μηχανή κόβοντας σε λωρίδες για να γίνουν οι ταλιατέλες σου. Κάνε το ίδιο με ροδέλα για πίτσα αν δεν έχεις μηχανή
- Βάλε τα ζυμαρικά σε νερό που βράζει. Πρόσεξε καλά γιατί τα φρέσκα ζυμαρικά δεν θέλουν παρά 3 λεπτάκια
- Σέρβιρε με τη σάλτσα πέστο και τριμμένη παρμεζάνα
Tip
Η σάλτσα φυσικά μπορεί να είναι και κόκκινη σάλτσα βασιλικού...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ